Bonngo activiteiten

Wat valt er te beleven

The People’s Climate Summit

3 tot 7 november

De PCS is een klassieke ‘top van de bewegingen’ georganiseerd door een breed scala aan organisaties uit de burgermaatschappij. De top combineert avondpanels (3.-5.11.), workshops en open spaces (6

tot 7.11.), om een ruimte aan te bieden waar de verschillende bewegingen kunnen samenkomen en om de politieke agenda in Bonn omtrent klimaatrechtvaardigheid aan te sterken.

Meer hierover

 

 

 

Klimaatmars I

4 november

Bij de start van de onderhandelingen nemen we de straten van Bonn in voor een grote klimaatmars. Met duizenden stemmen vragen we onze overheden om het Akkoord van Parijs uit te voeren, de transitie te versnellen en fossiele brandstoffen in de grond te laten. Enkel een tijdige, geplande en sociaal rechtvaardige transitie kan een toekomst bieden aan de vele kwetsbare gemeenschappen, de arbeiders van de fossiele industrie en ons allemaal. Afspraak met de Belgische delegatie om 12u op het Martinplatz. Dresscode: rood, samen vormen we de rode lijn tegen fossiele brandstoffen. Einde voorzien om 16u30.

 

Meer hierover

 

 

Ende Gelände – Burgerlijke ongehoorzaamheid tegen kool

5 november

Op de zondag voor de top zal de ‘Ende Gelände’-campagne, die succesvol was in 2015 en 2016 met vreedzame massabewegingen van burgerlijke ongehoorzaamheid twee grote bruinkoolmijnen te sluiten. Dit succesverhaal willen ze herhalen door gedurende één dag een van de twee enorme bruinkoolmijnen, die slechts enkele kilometers van Bonn verwijderd zijn, te blokkeren. De details van die nieuwe actie worden nog uitgewerkt.

 

 

 

 

Andere activiteiten

Ik wil mee!

Fietsen naar de klimaattop in Bonn

Deelnemen aan klimaatmars

 

Een tocht van 270 km op trapkracht tegen minder dan 30 km/h. Bonn als eindbestemming. Deelnemen aan de klimaatmars op zaterdag en terugkeren met de bus op zondagmiddag.

 

 

Woe 1/11 tot zo 5/11

 

 

€85 - €110 - €130

 

 

Meer hierover

Fietsen naar de klimaattop in Bonn

Klimaatmars + Ende Gelände

 

Een tocht van 270 km op trapkracht tegen minder dan 30 km/h. Bonn als eindbestemming. Deelnemen aan de klimaatmars op zaterdag, en de solidariteitsactie en Ende Gelande op zondag.
Terugkeren met de bus op maandagochtend.

 

Woe 1/11 tot ma 6/11

 
 

90€ - €115 - €135

 
 

Meer hierover

Andere initiatieven

 

Geen tijd voor de fietstocht maar neem je graag de bus naar Ende Gelande? Of neem je de Fast Lane en fiets je in één dag naar Bonn? Bekijk de verschillende initiatieven van onze fellow travellers of registreer je initiatief. Zo worden ook jij en je vrienden bij Climate Express gerekend en weet je goed waar en wanneer je verwacht wordt in Bonn. Registreer je initiatief bij

 

Andere initiativen