Bonngo ik ga mee

Ik wil mee!

Fietsen naar de klimaattop in Bonn

Deelnemen aan klimaatmars

 

Een tocht van 270 km op trapkracht aan minder dan 30 km/h. Bonn als eindbestemming. Deelnemen aan de klimaatmars op zaterdag en terugkeren met de bus op zondagmiddag.

 

 

Woe 1/11 tot zo 5/11

 

 

€85 - €110 - €130

 

 

Meer hierover

OF

Inschrijven

Fietsen naar de klimaattop in Bonn

Klimaatmars + Ende Gelände

 

Een tocht van 270 km op trapkracht aan minder dan 30 km/h. Bonn als eindbestemming. Deelnemen aan de klimaatmars op zaterdag, en de solidariteitsactie en Ende Gelande op zondag.
Terugkeren met de bus op maandagochtend.

 

Woe 1/11 tot ma 6/11

 
 

90€ - €115 - €135

 
 

Meer hierover

OF

Inschrijven

Andere initiatieven

 

Geen tijd voor de fietstocht maar neem je graag de bus naar Ende Gelande? Of neem je de Fast Lane en fiets je in één dag naar Bonn? Bekijk de verschillende initiatieven van onze fellow travellers of registreer je initiatief. Zo worden ook jij en je vrienden bij Climate Express gerekend en weet je goed waar en wanneer je verwacht wordt in Bonn. Registreer je initiatief bij

 

Andere initiativen

Wat valt er te beleven

 

 

Klimaatmars I

4 november

De traditionele grote mars vanuit de burgermaatschappij zal doorgaan op zaterdag, net voor de start van de klimaattop, met als doel een familievriendelijke ruimte te voorzien toegankelijk voor alle leeftijden en bekwaamheden. De details worden nog uitgewerkt, maar de mars zal hoofdzakelijk gefocust zijn op de serieuze bruinkoolverslaving van Duitsland, en de enorme onrechtvaardigheid dat dit met zich meebrengt. Dit is de mars waarvoor verschillende Duitse CAN-leden (Climate Action Network) mobiliseren.

 

 

 

 

De 13e jeugdconferentie voor klimaatactie (COY 13)

2 tot 4 november

De jaarlijkse jeugdconferentie voor klimaatactie (COY – Conference of Youth) brengt jongeren uit de hele wereld samen om te leren over de UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change), netwerken op te bouwen en onze krachten te bundelen voor de volgende VN-klimaatonderhandelingen… de COY is de belangrijkste jeugdtop.

Meer hierover

 

 

 

 

Solidariteitsactie

5 november

Om de Ende Gelände-actie in te zetten, zullen internationale activisten en groepen uit de burgergemeenschap samenkomen voor een ceremoniële activiteit, geleid door de Pacific Climate Warriors, om de actie in te bedden in rechtvaardigheid en solidariteit met degenen die het meest lijden onder de klimaatverandering. Dit jaar wordt de klimaattop georganiseerd door Fiji en dit is bijgevolg de ideale gelegenheid voor de landen in de Stille Oceaan een krachtige boodschap omtrent ware klimaatleiderschap de wereld in te sturen.

 

The People’s Climate Summit

3 tot 7 november

De PCS is een klassieke ‘top van de bewegingen’ georganiseerd door een breed scala aan organisaties uit de burgermaatschappij. De top combineert avondpanels (3.-5.11.), workshops en open spaces (6

tot 7.11.), om een ruimte aan te bieden waar de verschillende bewegingen kunnen samenkomen en om de politieke agenda in Bonn omtrent klimaatrechtvaardigheid aan te sterken.

Meer hierover

 

 

 

Klimaatmars II

11 november

Een week in de top organiseert een coalitie van voornamelijk lokale, anti-kapitalistische groepen een tweede mars om de hoofdthematiek waarop tijdens het openingsweekend van de top gefocust wordt, namelijk de koolthematiek, aan te vullen met andere belangrijke thematieken in de strijd voor een socio-ecologische transformatie.

 

 

 

 

Ende Gelände – Burgerlijke ongehoorzaamheid tegen kool

5 november

Op de zondag voor de top zal de ‘Ende Gelände’-campagne, die succesvol was in 2015 en 2016 met vreedzame massabewegingen van burgerlijke ongehoorzaamheid twee grote bruinkoolmijnen te sluiten. Dit succesverhaal willen ze herhalen door gedurende één dag een van de twee enorme bruinkoolmijnen, die slechts enkele kilometers van Bonn verwijderd zijn, te blokkeren. De details van die nieuwe actie worden nog uitgewerkt.